18-20 Juni 2021 MAGHREB FILM FESTIVAL ONLINE (en deels fysiek)!

Het thema dat broers en cineasten Traïdia kozen is ‘Vrijheid’.

De organisatie wil het publiek iets brengen dat zowel online als gedeeltelijk fysiek ervaren kan worden.

Houdt ook onze Facebook pagina in de gaten:

https://www.facebook.com/MaghrebFilmFestivalHaarlem

 

 

Circus Hakim

Alle films tijdens het Maghreb Film Festival zijn Engels ondertiteld

In 2020 kon de tweede editie van het Maghreb Film Festival (MFF) door corona niet doorgaan. De films die Initiatiefnemers en cineasten Hakim en Karim Traïdia kozen, bleven daardoor grotendeels in het blik. 18-20 Juni 2021 presenteren de broers Traïdia een aangepaste editie: welke gedeeltelijk online en gedeeltelijk fysiek zal plaatsvinden met films die naadloos aansluiten bij de huidige wereldwijde situatie. ‘Vrijheid’ blijft het thema en er worden films getoond van makers uit de Maghreb landen. Het festival geeft invulling op een universeel thema dat van alle tijden is, maar nu door de Covid-situatie wel een heel bijzondere extra lading gekregen heeft, waar de hele wereld, ongeacht afkomst of locatie, mee te maken heeft. ‘Vrijheid’ door de lens van de Noord-Afrikaanse maker en andere films die op de een of andere manier een link met de Maghreb hebben.

Het festival maakt een levendige (jonge) cinematografische traditie zichtbaar, gekenmerkt door de wederzijdse invloed van Maghreb en Europa.

De initiatiefnemers van MFF zijn twee broers; Karim Traïdia, de Nederlands-Algerijnse filmregisseur en scriptschrijver, & Hakim Traïdia, beter bekend als Hakim, theaterartiest en mimespeler, die bij het grote (en vooral het kleine) publiek bekend is door zijn gelijknamige rol in Sesamstraat. Beiden zijn geboren in Besbes, Algerije en al jaren betrokken bij de coördinatie en het beheer van verschillende Arabische filmfestivals en -workshops in de Maghreb, evenals bij het regisseren en produceren van films.

Voor deze editie van het Maghreb Film Festival worden weer een aantal lange speelfilms en kortere films uitgezocht, die nooit of amper eerder in Nederland zijn vertoond. Deze zullen in blokken geprogrammeerd worden.

 

Een groot aantal makers, acteurs en actrices zal weer aanwezig zijn tijdens het festival om hun films te presenteren en daarover in gesprek te gaan met het publiek De discussies worden georganiseerd door Nederlandse en niet-Nederlandse filmmakers, journalisten of experts op het gebied van film.

Voor deze Industry Meet-Up worden tal van in de Benelux woonachtige cineasten met Maghreb-roots en diverse vertegenwoordigers van andere filmfestivals in Nederland uitgenodigd.

Ook Haarlemse kinderen en jongeren kunnen wederom met Maghreb films kennismaken, dankzij speciale vertoningen.

Het festival wordt afgesloten met een prijsuitreiking.

Het festival 2021 wordt mogelijk gemaakt door: Haella Stichting en vrijwilligers.

Voor de eerdere edities gaat onze dank uit naar Stichting Gemeente Haarlem, J.C. Ruigrok Stichting, Circus Hakim, Corendon en vele vrijwilligers/team MFF 

Maghreb Film Festival

info@maghrebfilmfestival.com
Haarlem, The Netherlands

Voor al onze ontwikkelingen en informatie check onze Facebook pagina

Maghreb Film Festival

info@maghrebfilmfestival.com
Haarlem, The Netherlands