‘In het weekend waarin de tweede editie van MFF gepland stond, heeft de organisatie als geste naar het publiek, onderstaande films tijdelijk online beschikbaar gesteld.

Let op; ‘Les Diseurs de Vérité’, ‘La Page Blanche’ en ‘De Onmacht’ blijven langer online te zien!

‘DE DOMINO SPELER’

‘De Domino Speler’, de korte film van Hakim Traidia, en deze is geschikt voor alle kijkers vanaf ongeveer 8 jaar!

“Laid (Mahjoub Benmoussa) is een Marokkaanse bejaarde die aan het dementeren is. Hij woont bij zijn zoon Kader (Wahid Sanouji) en schoondochter Malika (Mounira Haj-Mansour), die hem in een bejaardentehuis willen stoppen. Maar Laid wil terug naar zijn geboortedorp om een laatste domino wedstrijd te spelen en de eer van zijn broer overleden broer Smain te herstellen, die kampioen had kunnen worden.
Laid is een verbitterde oude man. Het enige wat hem nog vreugde en zin aan zijn leven geeft is zijn kleinzoon Aziz (Arda Traïdia) met wie hij normaal communiceert en elke dag domino speelt. Aziz is ook gefascineerd door de verhalen van opa, over zijn dorp en het domino spelen. Hij is ook de enige die hem kan helpen naar zijn dorp terug te keren.”

 

 

 

‘LES DISEURS DE VÉRITÉ’

 

https://vimeo.com/209259454

wachtwoord: Verite​

Een film van Karim Traïdia, over het levensbedreigende bestaan van een dissident in Algerije. De satirische columns van de journalist Sahafi zijn aanleiding voor een aantal aanslagen op zijn leven. Als spreker van de waarheid weigert hij zich te conformeren aan de politieke intimidaties van de islamitische jihad.

‘SOTRA’

Kahina is de dochter van Rahim, een ex-patriot die wordt achtervolgd door “het zwarte decennium”. Haar moeder probeert haar te beschermen tegen Akram, een jongen die pest en wordt ondersteund door kinderen uit de buitenwijk waar ze allemaal wonen. De centrale plaats van hun gebied is een uitdaging voor macht. Rahim neemt ontslag tot de dag dat hij besluit een les aan Akram te geven voor iedereen. Een film van Abdellah Aggoune.

‘LA PAGE BLANCHE’

!!CLICK HERE!!

Hakim is schrijver en leidt aan het syndroom van “de blanco pagina”. Maar zijn gebrek aan inspiratie komt voort uit een dilemma met pijnlijke gevolgen. Moet hij zijn visie op literatuur doorzettenof toegeven aan de sociale druk die hem aanmoedigt om aan de opdrachten te voldoen? Zijn vrouw en zijn kind verlaten hem en zijn uitgever is geïnteresseerd in geld en niet in zijn problemen. Een film van Mohamed Nadjib Lamraoui.

 

‘L’ETOILE D’ALGER’

 

 

Moussa, een jonge muzikant, droomt ervan de Michael Jackson van Algiers te worden. Met talent en energie voor alles. Hij neemt zijn groep muzikanten mee in zijn gekke hoop. Eerst spelen ze op bruiloften en dan in nightclubs. Hij wordt de nieuwste ster van Algiers, maar botst met hen die hem zullen verbieden op te zingen. Een film van Rachid Benhadj.

‘DE ONMACHT’

wachtwoord: Failure

Een Noord-Afrikaanse gastarbeider (Hakim Traïdia) kan niet aarden in Frankrijk waar hij is gaan werken. Hij kwijnt weg op zijn kleine zolderkamer, waar hij verveeld rondjes fietst. Hij voelt zich zo ontheemd dat hij zowel lichamelijk als geestelijk impotent wordt. Een korte film van Karim Traïdia, onderscheiden met een nominatie gouden kalf voor best korte film, prijs van de stad Milaan, beste film in Oberhausen, Kodak prijs in Munchen.